Pagina's

maandag 19 mei 2014

Van blikje tot paperclipbakje

Wees creatief met afval en recycle je frisdrankblikje. Let op blikjes zijn scherp. Zelf vind ik dit project niet geschikt voor kinderen en ook minder geschikt voor workshops.
Het maken van dit bakje kost je een kwartiertje.

Je vindt op internet heel veel voorbeelden, maar slechts een paar mensen leggen uit hoe het moet. Daarom een foto tutorial.
Dit is een leuk cadeautje voor een frisdrankliefhebber. Geld geven kan ook met dit cadeautje. Spaar flink wat losgeld en doe dat in het bakje i.p.v. paperclips.


1. Snijd de bovenkant van het blikje af. (Bewaar de lipjes voor een volgend project.) Dit kan met een scherp stanleymes. Pas op voor je vingers. Zelf vind ik dit het lastigste van dit project.


2. Zet om de centimeter een streepje op het blikje. Dit gaat het handigst door een naaicentimeter/rolmaat om het blik heen te doen.


3. Knip vanaf de streepjes die je bij stap 2 hebt gezet recht naar de bodem van het blikje. Dit gaat vrij gemakkelijk met een schaar.
 4. Je hebt nu dit.

 5. En aan de andere kan dit. Mooi zonnetje;)
Ook een leuk idee. Maak geen 14 stroken, maar 12 en fabriceer er een leuke klok van.
6. Vouw nu elke stukje om. Vouw niet te krap op de bodem. Vouw strookje voor strookje.
7. De strookjes vallen dan over elkaar heen.
8. Dit is de onderkant. Soms moet je even smokkelen en een strookje ombuigen of terugbuigen. (het kan ook zijn dat je dan te dicht op de bodem vouwt.
9 Heb je alles gevouwen (de laatste strook ertussen vouwen), sla dan met een hamer alles nog even goed plat. Doe dit zowel aan de voorkant als aan de achterkant. Voor zover dat lukt.
10. Je kunt er nu een waxinelichtje indoen. Hiervoor kun je ook eerst de bodem platslaan. (op de foto is de bodem nog bol)

11. Zelf vind ik het grappig om er paperclips in te bewaren.
12. Om er paperclips in te doen is het handig om aan de bodem 2 sterke magneten te kleven. De bodem is bol, dus je hebt geen last van de magneten bij het neerzetten van je paperclip bakje.
De paperclips kun je ook vervangen door muntjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten