Pagina's

maandag 1 juli 2013

Makkelijke moestuin

Een tuin? Ik moe(s)t er niet aan denken! Daar heb ik geen lol in en geen tijd. Maar zo wat eigen groenten kweken, leek me super.

Via vele blogs en enkele sites kwam ik steeds op vierkante-meter-tuinieren. Eerst zou ik het proberen in potten op het balkon (ja, want heerlijk ik heb geen tuin om te onderhouden), maar dat geeft nogal een troep. Meneer had nog een plank afvalhout en maakte een bak voor me. Niet de officiƫle afmetingen, maar dat maakt niet uit. Bij Action kocht ik wielen, de bak is dus verplaatsbaar (als je heel hard duwt).

De site van Jelle sprak me enorm aan en via die site kwam ik op Helene moestuinzaden. Bij haar kocht ik de MM mix en vulde de bakken. Ik won ergens een bol.com bon en kocht het boek van Jelle. Je kunt moeilijk stoppen met lezen....

Ik zaaide wat paprika zaadjes (gewoon uit een gekochte paprika) en ze kwamen allemaal op. De mooiste stekjes koos ik eruit en deed ik in een grotere pot. Ze hebben heel veel warmte nodig, dus hield ik ze binnen. Nu, met het mooie weer, staan ze buiten.

Bij Welkoop (waar ik bij de inpakbalie een reeks plastic potjes uit de vuilnis redde) kocht ik 6 aardbeienplantjes en plantte ze per 3 in een grote pot. Eigenlijk mocht er maar eentje in, maar dat stond zo zielig;) De plantjes krijgen al uitlopers en volgens mij zijn dat nieuwe stekjes die je gelijk in de aarde moet zetten om wortel te schieten. Maar eens proberen.

Bij Formido kocht ik zakjes sla en rucola. Het duurde voor mijn idee erg lang, maar het groeit nu goed. Ik had ze wel binnen voorgezaaid. De 2e ronde heb sla heb ik al voorgezaaid. Binnenkort aan de 3e ronde beginnen. En gelijk maar weer wat rucula zaaien.

Bij Helene kocht ik zaadjes voor bieten en wortels. Biologische zaadjes en die komen al een beetje op. De sugarsnap kocht ik ook bij Helene, liet ik binnen kiemen en groeien nu al lekker. Slechts eentje is niet opgekomen, vreemd want die was wel goed gekiemd. Misschien komt die nog.

De lenteuitjes kocht ik op de markt. Ik gebruikte er een paar, de laatste 10 cm hield ik apart. De rest verlepte/verdorde al voordat ik ze gebruikte.  Ik stopte alles in de grond. Het groeit nu lekker. Dat hoef ik dus niet meer te kopen.

Hieronder een serie foto's waarin je goed de groei kunt zien.
Binnenkort even de touwtjes netjes vastmaken. Het lijkt nu zo rommelig.


11-5 voorzaaien in de vensterbank (kruiden zijn inmiddels dood)

15-5 paprika groeit goed
7-6 aardbeien zijn al groen
19-6 heel veel uitlopers!25-5 Meneer maakt de bak

25-5 Vullen met MM mix
19-6 boven sugarsnap - lenteuitjes-gekochte tomatenplant
midden bieten, wortel, lenteui (dwars) sla onder sla, rucola, sla

27-6 voor het sla plukken


27-6 na het sla plukken


Geen opmerkingen:

Een reactie posten