Pagina's

maandag 11 november 2013

Mijn eerste broekje

Het kraamcadeau voor schoonzusje J. en mijn broer(tje) is eindelijk af. Uit de bieb haalde ik een Knippie en schoonzusje zag er een leuk stelletje in. De kleuren waren ook goed. Dus ik kon op stoffenjacht. En zowaar, ik vond bijna dezelfde kleuren stof als in de Knippie. En zelfs elastisch biaisband! Zomaar hier in mijn woonplaats!
Met hulp van mijn moeder, de lockmachine en naaimachine is er dit uitgekomen. Dankzij de tip van mijn moeder, loopt het kruis mooi rond. Nog even en hij kan het aan. Ik ben zo benieuwd hoe het hem zit.

Het patroon is model 2c (broek) en 3a (vest) uit Knippie 2/2011. Ik deed er knoopsgatenelastiek in en maakte de pijpen iets langer, vanwege zijn lange benen.


De  oplettende kijker heeft de Kamsnap gezien. De plastic drukkertjes. Ik gebruikte maat 16. Aan de binnenkant sluit het vestje met een Kamsnap op een lipje in de zijnaad. Aan de buitenkant zit de Kamsnap op het elastische biesband en op het vestje (met stukje stof erachter). De Kamsnap aan de buitenkant op het biaisband zit maar nauwelijks vast. Dit was helaas toch iets te dik, ik hoop dat het blijft zitten en anders moet ik hem verplaatsen en iets bedenken om het gaatje dicht te maken.
O wacht, ik bedenk iets. Het kapje van maatje 20 heeft een langer puntje. Misschien dan toch een grotere erop zetten. Pff, scheelt heel wat denk- en puzzelwerk.

De Kampsnap kocht ik bij kleurenmix.nl. Ik werd hierbij goed geholpen. Ondanks mijn zere handen lukt het me goed om de tang te bedienen. Het zijn er ook maar een paar die je moet doen, dan valt het best mee. En ze zijn er in zulke leuke kleurtjes!

Voor de oudere kinderen zijn de Kamsnaps een prima oplossing voor de BB kleding, voor de kleintjes helaas niet. Mijn nichtje van 5 kreeg het moeiteloos dicht "makkie". Mijn neefje van 3 deed echt zijn best, maar het lukte hem niet. Voor de kleintjes dus nog maar even het klittenband gebruiken.

Ik kreeg er een stukje heel dun klittenband bij om te proberen. Ze (Lilian van Kleurenmix) weet namelijk dat ik Barbie en Baby born kleertjes naai. Mijn moeder leek het meteen ook fijn klittenband. Ik moet het nog even proberen. Eerst wat rokken voor mezelf naaien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten