Pagina's

vrijdag 3 augustus 2012

De muis

Het was even druk op het werk en met mijn (nieuwe vervolg-) scrapopleiding, maar hij is af. En eerlijk is eerlijk. Ik ben trots!

Het patroon is van Grietjekarwietje. Ik heb geprobeerd er mijn eigen draai aan te geven en dat is gelukt. Zo heb ik een contrasterende stof gebruikt en de oortjes ook gevoerd. En ik heb hem iets anders in elkaar gezet als op het patroon staat. Het was even puzzelen hoe ik hem dan wel wilde hebben. Ik wilde het namelijk netjes hebben en dus onzichtbaar het rode stof op het haakwerk naaien. En gezien ik geen naai-ster ben, was dat een lekkere uitdaging. Gelukkig bood mijn schoonmoeder de juiste oplossing. Een zogenaamde quiltsteek. Nooit van gehoord, maar het werkt wel. Al kostte het me wel een paar uur. Alle begin is moeilijk, denk ik dan. Gewoon vaker doen, dan komt het tempo vanzelf.
En o ja, het garen is van de Wibra, maar daar inmiddels niet meer te koop.

En de muis, die is inmiddels bij Gert Jan. Dat is mijn nieuwste neefje. Behalve voor een speen of een rammelaar is hij ook zeer geschikt om geld te geven. En hij staat ook gewoon lief bij zo'n kleintje.

En ik? Heb inmiddels heel veel idee├źn voor deze functionele muis en andere speenkoorden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten