Pagina's

vrijdag 7 oktober 2016

Op naailes

Eind augustus trouwde er een jongere broer van Meneer. Tijd voor nieuwe kleding;)
Meneer had voor deze zomer al een nieuw pak en ik besloot dat mijn kleding daarbij moest matchen. Als het me lukte om genoeg af te vallen, kon ik terecht in mijn eigen kledingkast. Maar dat lukte niet.

Om een lang verhaal kort te maken. Ik vond een prachtig jasje, maar geen rok of jurk die ik daarbij kon dragen. (ok, ik kocht een donker groen rokje, maar ik wilde eigenlijk de kleur van het pak) Toen ik bijna dezelfde kleur stof vond, besloot ik toch maar achter de naaimachine te kruipen. Een eenvoudig patroon en voila! De top kostte wel wat denkwerk en is niet helemaal naar mijn zin.

Op zo'n bijzondere dag gaan we er voor.
Deze zomer besloot ik om op naailes te gaan. En daar heb ik nog geen moment spijt van gehad. Steeds maar stoffen kopen en hopen dat je er wat van gaat maken, werkt niet voor mij.
In september begonnen we; ik zorgde dat ik met stof, patroon en machine arriveerde. Zoals gedacht had ik die machine de eerste keer wel thuis kunnen laten. Met passen en meten wordt de tijd versleten.

Er kwam een stofje uit mijn kast waar ik een 10 banenrok van wilde maken. Ik moest even zoeken in mijn collectie Knipmodes, maar vond wat ik bedoelde. Het is rok 17 uit de Knipmode van februari 2009.
 
Leuk zo'n riempje


Toch handig zo'n grote spiegel.

Zoombeleg

Het was een hele (tijdrovende) puzzel om alles passend te krijgen. Ik had 160 cm stof en zou 185 cm nodig hebben volgens de beschrijving. Ik heb alleen een naadje moeten leggen in de achterkant van een riemlus.
Voor mij als beginner zaten er een paar elementen in die ik nog niet eerder had gemaakt. Zoals een riem met D ringen en een zoombeleg.
Dit model ga ik zeker nog eens maken, maar niet weer met een zoombeleg. Wat een werk!
Voor de voering maakte ik een patroondeel van 2 banen. Twee ervan legde ik aan de stofvouw. Zo had ik in 3 delen mijn voeringrok.


Op Facebook  doe ik mee met 'elke maand een kledingstuk' in de groep zelfkledingmaken. Augustus en september zijn gelukt. Voor oktober ben ik bezig met een rok in fijn zwart rib.
Het is een fijne groep, waar ik de mooiste dingen voorbij zie komen en leuke tips lees.

6 opmerkingen:

 1. Oh.Margriet, hier ga je van genieten. Die rok is prachtig en als je eenmaal de smaak te pakken hebt! In ieder geval veel naaiplezier.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat lukt inderdaad al lekker. Nu hopen dat de stapel mindert. Momenteel met 3 projecten tegelijk bezig. Nog 1 knoopsgat en mijn rok is af!

   Verwijderen
 2. Goed gedaan zeg! Erg mooi geworden ❤
  Ben benieuwd naar de rok in fijn ribstof, veel naaiplezier!

  BeantwoordenVerwijderen