Pagina's

maandag 23 maart 2015

Kussen en nog een poncho en baret gehaakt

Nichtje (6) kwam logeren. En tja die poncho en het baretje vond ze toch wel erg gaaf..... Dus ik zocht allemaal restjes acryl op en begon te haken. Nichtje mocht de kleuren en de volgorde bepalen. En ik vind hem super. Helemaal mijn ding, lekker vrolijke kleurtjes. Waarop nichtje reageerde: dan maak je er toch ook zo eentje voor jezelf".
Hij was voor Roos, die kreeg ze van mij toen ze werd geboren. Klein popje, dus klein ponchootje en baretje. En die tarrels 'die hoeven er toch niet aan tûtte, want die vind ik niet mooi". Ok, tante maakt er eentje zonder franjes, speciaal voor Roos.
Twee maanden later komt ze uit de kerk gelijk op me aanstuiven. "Tûtte, wil jij een poppendraagzak voor me maken?" Ok, voor je verjaardag meid. Je kunt niet alles hebben.


Verder is het gelukt om een hele grote lap te haken. Voor mijn doen zeker een eind haken. Ik gebruikte haaknaald 12 en een dubbele draad Royal acryl van de Zeeman. Het langwerpige kussen heb ik eens gescoord in de opruiming van een beddenzaak.
De eerste foto toont mijn proeflapje van breien en haken met naald 10/12.
2 opmerkingen:

  1. Dit zijn van die heerlijke werkjes he? Lekker ontspannend. Is heel leuk geworden. Als ik zoiets heb gedaan, denk ik altijd: waarom haak/ brei ik niet nog meer? en dan komt er soms tijden niets meer van. Heb jij dat ook wel eens?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad! Er ligt ook een setje klaar voor de verkoping van de kerk. Nu heb ik een muis gehaakt. Het rokje is mislukt en moet overnieuw. Het ligt nu in de hoek.... te wachten tot ik er weer de tijd voor neem.

      Verwijderen