maandag 11 augustus 2014

Zelf brood bakken

Tijdens een discussie op de site van de Verdubbeldame had iemand het over brood bakken zonder te kneden. Dat klonk goed! Mevrouw Pardoes (haar webwinkel is zo leuk) was zo vriendelijk om me het recept toe te sturen. Het komt uit Genoeg (een tijdschrift over consuminderen). Tijdens de Verdubbeldag kreeg ik zelf dit tijdschrift, dat was wel grappig. En mooi, want schoonzusjes toonden ook interesse.

Ik verzamelde de ingrediƫnten, een pizzasteen en ging op zoek naar een afsluitbare bak. En zie daar maanden later probeerde ik eindelijk het recept.

Even wat foto's:
Het deeg rijst

Klaar om de oven in te gaan

Net uit de oven

Snijden en proeven...

En het resultaat was lekker, maar veel te zout. Volgens het recept moest er 1,5 koffielepel gist en 1,5 koffielepel zout in. Wie kan me helpen met de juiste hoeveelheden? De hoeveelheid meel was 890 gram.
Of toch maar eens op zoek gaan naar goede maatcups....

3 opmerkingen:

  1. Het ziet er wel heerlijk authentiek uit! Maar teveel zout, nee dat is vies!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een koffielepel is ongeveer anderhalve theelepel. En niet, zoals iemand wel eens dacht, zo'n lepel waarmee je de koffie in de koffiefilter schept ...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tja dat dacht ik dus ook (schaam, schaam).
      Bedankt voor de tip. Ik ga het zeker nog eens proberen.
      Inmiddels heb ik maatlepels aangeschaft. Daar staat theelepel op. Dus goed dat ik het weet.

      Verwijderen