Pagina's

woensdag 16 oktober 2013

Hoera een ......

Tijdens de zwangerschap van schoonzusje J. begon ik ijverig aan het haken van een lief klein jurkje. Dat moest toch wel lukken. Ik kocht 3 bollen stretch katoen van Phildar, fietste 5 minuten voor sluitingstijd nog snel naar de winkel voor haaknaald 2 en ging aan de slag.
Het motiefje had ik snel in de vingers, al bleef het tellen geblazen. Ik begon met het bovenlijf/achterpand. Allemaal stokjes en wat minderen. Dat lukte. Ik haak nogal strak, dus nam maat 62 in de hoop dat het dan niet nog kleiner als 56 uit zou vallen.

Het bleef een tijdje liggen. We gingen een paar dagen naar Duitsland en ik nam alleen dit mee om 's avonds te doen. Het was warm/heet 28 graden. Helaas hield ik vocht vast, had dikke enkels (J. dit van jou waren dikker hoor, op het eind van de zwangerschap), dikke vingers en dus was ik blij als ik 's ochtends gelijk uit bed mijn schoenen aankreeg. Haken ging niet, mijn vingers deden gewoon te zeer.
Elke avond een Duits filmpje deed mijn Duits met sprongen vooruit gaan.

Thuis verdween het 'naast de bank'. Ik kwam er niet toe om het weer op te pakken. Later deden mijn vingers er weer te zeer voor. Helaas. Het zou zo'n mooi jurkje worden.

Totdat schoonmoeder vroeg of ik het al af had. Nee, dus. Wat een aanbod! Schoonmoeder wilde aan het af te maken, zij het momenteel toch niets meer liggen om te haken of te breien. En zo geschiedde het. Schoonmoeder nam haaknaald 1,75 en haakte het voorpand/voorbovenlijfje. Het is niet te zien dat er 2 verschillende mensen aan gehaakt hebben.

lief hè?

eigen ontwerp van schoonmoeder

Die stokjes bovenaan, die heb ik gedaan.
Het is geweldig geworden. Er zijn al meerdere mensen geweest die het wilden kopen. Schoonmoeder haakt en breit namelijk voor het goede doel (De Schutse). Soms op bestelling, soms 'voor de voorraad'. Vaak is het nog niet eens af of het is al verkocht.

Het patroon komt uit een boek van Phildar (ik meen lente/zomer 2012). Schoonmoeder haakt zonder patroon dus is het wel anders geworden. Bloemetje is er extra bijgedaan. De rits (uit het patroon) is vervangen door knoopjes. In plaats van meerderen vanuit de taille zijn er vanuit de taille 2 rechte lappen gehaakt, zijkanten vastgemaakt en koordje door de taille. De hals lijkt klein, maar het is stretch garen, dus de hals rekt bij het aantrekken van het jurkje nog voldoende uit. De schoentjes zijn een eigen ontwerp van schoonmoeder. In het boek staan namelijk gehaakte slippertjes.

Ik meldde bij schoonzusje J. dat het kind nu wel mocht komen. Maar dat het wel een meisje moest zijn. Ik knipte nog een rokje en legde een meisjes truitje op stof. Een leuk jongensmodel kon ik niet vinden.

De baby liet op zich wachten. Met 41 weken (min 1 dag) kwam het eindelijk ter wereld. Bijna 10 pond en heerlijk lang (waarom meten ze dat niet meer). Alles in goede verhouding dus.

En............. het is een jongen!

En het jurkje? Dat gaat in de verkoop. Dit keer voor de MAF. Mijn broer(tje) en schoonzusje zijn namelijk  in voorbereiding voor hun uitzending bij deze instelling.

3 opmerkingen:

  1. `wat is het mooi geworden zeg dank zij je schoon moeder gr mery

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt!
    Ik bof maar met zo'n familie.
    Nu nog wachten totdat er een meisje geboren wordt.

    BeantwoordenVerwijderen