Pagina's

donderdag 3 januari 2013

Achterstand petit fours

Wekenlang was ik van plan om mijn achterstand in de petit four crochet along van Grietjekarwietje bij te werken. In plaats daarvan liep de achterstand alleen maar op. Door allerlei (legitieme) redenen kwam er 's avonds steeds iets anders tussendoor.
 
Intussen mijn schoonzusje J.ook driftig de petit fours aan het haken en wil mijn moeder er ook graag mee aan de slag.

Met de feestdagen spraken we niets af. Lekker rustig onze eigen gang gaan. Was evengoed druk genoeg. De zondag voor oud en nieuw werd ik ook nog eens ziek. Ik had dus tijd om (verder) te haken. Met stukjes en beetjes zijn er weer 4 bijgekomen.
Macaron: ik koos voor iets andere kleuren, een zoektocht op internet leerde me dat je macarons in allerlei tinten kunt bakken.
Tompouce: favoriet gebak bij de familie B. Iedereen lust een tompouce. Dus die moest ik maken. Hij leek ook niet zo moeilijk... Totdat ik eraan begon. Hij is best lastig om te maken, je moet heel netjes en recht werken. Dat is me niet helemaal gelukt, maar ik ben redelijk tevreden. En heel veel met naald en draad werken. Toch nog even het glazuur vastnaaien aan de koek of misschien maak ik een nieuw exemplaar.
(knap in elkaar gezet Grietje)
Tulband cake: heerlijk lekker makkelijk te haken en een prachtig resultaat. Zonder strikje siert hij al goed de etagère. Ik laat hem zo, want ik ben niet zo'n strikjes figuur.
Banaan/chocolade cake: gelukkig had ik nu wel de goede kleur geel. Ook deze was goed te doen, beetje in model fatsoeneren. De kraaltjes moeten er nog op. Die heb ik nu even niet bij de hand.
 
Ik ben bijna op de helft.... en morgen komt er weer een nieuwe.... Steeds een verrassing.


3 opmerkingen:

 1. Ik vind ze ondanks dat de versiering nog erop moet. Nu al erg leuk!
  Leuk dat je ze met meer mensen tegelijk maakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel voor je reactie. Ik kan mij helaas niet aanmelden als volger. Maar erg leuke site.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat gezellig zo'n schaal met petit fours!!!

  BeantwoordenVerwijderen