Pagina's

maandag 17 december 2012

Sinterklaas

Dit jaar vierden we voor het eerst Sinterklaas met het ouders, broers en aanhang. We hielden het na Sinterklaas i.v.m. andere verplichtingen. Iedereen zou een kleinigheidje kopen voor de 2 (nr 3 is net een paar maanden oud en mocht lekker slapen) kinderen van mijn broer en verder trokken we lootjes.

Ik trok mijn schoonzus M en mijn man trok haar man, mijn broer J dus. Omdat ze een boekenbon op hun lijstje hadden en ik dit niet origineel vind, en omdat ik door sneeuw in huis zat en dus moest roeien met de riemen die ik had, zonder spullen uit mijn atelier, maakte ik onderstaande surprise. Twee ronde schaaltjes van de Wibra (daar zou ik mijn oorspronkelijk bedachte surprise meer gemaakt hebben voor J) op elkaar een half bolletje (piepschuim) erop en met cadeaulint, pijpenrager, vilt en veel plakband afgewerkt. Gedicht of een cadeautje erin.


Voor mijn nichtje haakte mijn schoonmoeder uit de zak wol die ik haar bracht een prachtig bolerootje. Hij staat D zo leuk. Ze was die avond als zwarte piet verkleed en het bolerootje ging gelijk over het pakje heen aan. Het is te zien op de foto van de kraam op de blog 'Bazar'. Daar breidde mijn schoonmoeder er ook al eentje voor. Ik heb er wel foto's van gemaakt. Alleen had ik toen het toestel van mijn broertje K in mijn handen.

Voor mijn neefje S naaide ik een short, ovenwant en pannenlap uit een nieuw sloop (Wibra) en een oude rode linnen broek. Recycleren dus. We gaan met de tijd mee. Als patroon heb ik een bestaand kinderschortje gebruikt. De muts moet nog gemaakt worden.
Het cadeau voor mijn schoonzusje was wat lastiger. Naast de boekenbon en shampoo stond er 'bedenk zelf iets leuks' op haar lijstje. En dat deed ik. Een stoffen tas, zelf genaaid en deels zelf ontworpen. Mijn inspiratie haalde ik van Miek. Wat een heerlijke blog is dat! Ze deelt zoveel met ons.
Ik naaide, dacht na, riep de hulp in van mijn moeder. En net op tijd (slechts 10 minuten na het afgesproken begintijdstip) was de tas af!
De rode geribbelde stof is een restant van een gordijn van M. Het gekleurde stof is van Eline's huis en kocht ik bij Stoffug. Het paspel zelfgemaakt; een stuk lint, dubbelgevouwen en 2 (kon geen dikker touw vinden) stukken touw erdoor en dan dichtnaaien. Best lastig als beginneling, maar wel redelijk gelukt. En het geeft een mooie afwerking. De binnentas is rood met gekleurde binnenvakken voor pen, mobiel en portemonneetje. Op de derde foto zie je hem binnenstebuiten.De Sint bracht mij naaispullen (zelfgemaakt speldenkussen, naslagwerk naaiboek, naalden, verdwijnstift) en (een ergonomische) haaknaald nr. 3! In een naaidoos (surprise). Helaas was mijn lijstje te lang voor het budget. Of het budget te klein voor mijn lijstje? Dus heb ik nog wat kleine en grotere wensen over. Ik zie, nu ik erop zoek, zoveel leuke idee├źn en er borrelt veel inspiratie in mij op. Maar door gebrek aan tijd, moet ik prioriteiten stellen. En die liggen momenteel (op creatief gebied) bij de petit fours van Grietje Karwietje.

Mijn man kreeg overigens een doos heerlijke bonbons, verpakt in een superleuke auto (surprise).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten